Основните валутни двойки за 15 декември

Техническият анализ е на експертите от Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 15 декември

EUR/USD

 

Евро/долар не направи съществено движение вчера, но основно още успява да задържи възходящите сигнали засега. Сигналите остават за нагоре в близка перспектива за тестването на 1.1100 преди предизвикването на тренд линията на съпротива, както може да се види на четиричасовата графика. Непосредствена подкрепа се вижда на 1.0980. Ясен пробив под това нея може да отведе цената в неутрална търговска зона с тестване на 1.0925, но колкото по-дълго цената цената остава над 1.0800, аз все още предпочитам възходящия сценарий в тази фаза. От фундаментална гледна точка, вниманието днес ще е към данните на ZEW за икономическите настроения в Германия и потребителските цени в САЩ, но най-следеното събитие тази седмица ще е решението на Фед за евентуалното покачване на лихвите за първи път от 2006 г. насам.

GBP/USD

                                               

Паунд/долар имаше низходящ моментум вчера, но все още успява да се движи над тренд линията на съпротива, както се вижда на часовата графика, запазвайки възходящия сценарий с цели около 1.5335 непокътнат. Първата подкрепа е при 1.5100. Ясен пробив под това ниво може да прекъсне бичия сценарий с тестване на 1.5000. Фундаменталният фокус за днес ще бъде върху инфлационните данни от Великобритания и САЩ, но най-вече погледите на участниците на пазара ще са насочени към заседанието на Фед и дългоочакваното решение за повишение на лихвите.

USD/JPY        

                                 

Долар/йена опита да се понижи вчера, достигайки дъно на 120.33, но обърна нагоре после и закри по-високо на 120.99. Търговските сигнали са неутрални засега, вероятно с леки бичи сигнали, особено ако цената успее да направи ясен пробив над 121.25, но колкото по-дълго цената остава под 122.20, аз още предпочитам мечешкия сценарий и всеки бичи натиск би следвало да се счита като хубава възможност за къси позиции с цели в района на 120.50 – 119.50. 

USD/CHF

 

Долар/франк беше колеблива вчера. Изгледите остават низходящи за тестването на 0.9700. Най-близката съпротива е 0.9900, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона, но като цяло аз още предпочитам низходящия сценарий на този етап и колкото по-дълго цената се задържи под 1.0035, всеки възходящ  натиск би трябвало да се разглежда като добра възможност за продажби.  Вниманието на пазарните участници тези дни ще е насочено към решението на Фед за лихвените проценти, като широките очаквания са, че те ще повишат лихвата за първи път от 2006 г. 

*Мнението, изразено в този материал, не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 

Коментари: 0