Да се сложи край на професията \"майка с дете\"

Повече от 20 дни отпуска е популизъм, смята Владимир Каролев

Да се сложи край на професията \
Трябва да се сложи край на професията "майка с дете", макар и по принцип да е добре да се вдигнат помощите за отглеждане на дете. Това каза икономистът Владимир Каролев, съветник на икономическия министър Божидар Лукарски, пред Нова тв тази сутрин.

Според Каролев обаче в България майчинските се получавали ужасно дълго като времетраене. В европейски страни получавали сто процента от възнаграждението си, но от 3 до 6 месеца, твърди той. 

Икономистът коментира и предложенията за увеличаване на годишния платен отпуск с 5 дни."Това  предложение на г-н Кадиев е типичен популизъм. Това е див популизъм. В ЕС повечето страни имат по 20 дни отпуска. Повече от това - да се договаря във фирмата", подчерта той и допълни: "20 работни дни плюс около 13 публични празници са достатъчни."

Според него стресът идвал не от работа, а от липсата ѝ. 

Каролев коментира и актуалната политическа обстановка. Според него от предсрочни избори сега нямало смисъл. "Очаквам от Реформаторския блок да натиска ГЕРБ да се правят реформи", изтъкна Каролев.

Според него резултатът от едни предсрочни избори би бил от 3 до 6 месеца политическа нестабилност, което ще доведе до въздържане на чуждестранните инвеститори от нови вложения и слаба икономика.
ГЕРБ винаги щяла да е в управлението, защото Бойко Борисов бил феномен и това щяло да продължи, докато е в добро и крепко здраве. ДПС също никога нямало да получи по-малко проценти от тези, които получават. "И пак ще трябва да се чудим „Атака" ли е ще е партньор, патриоти ли", коментира Каролев.

Той отбеляза, че привържениците на ДСБ били разделени на фенове на ДСБ и фенове на Радан Кънев и посочи, че голяма част от феновете на ДСБ не приемали това, което направи Кънев.
Коментари: 0