Основните валутни двойки за 18 януари

Прогнозите са на анализаторите от Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 18 януари
416 ~ 2 мин. четене

Технически анализ на основните валутни двойки за 18 януари

EURUSD

Евро/долар беше колеблива миналата седмица, сформирайки дожи на седмичната графика. Цената опита да се повиши в петък, плъзгайки се над 1.0969, но не успя да закрие над тази съпротива. Краткосрочните изгледи са неутрални. Най-близката подкрепа е 1.0880, чийто пробив може да доведе до по-нататъшен низходящ натиск за тестването на 1.0800. В посока нагоре, ясен пробив и убедително движение над 1.0969 може да предизвикат бичи натиск за тестването на 1.1060 и основната тренд линия на съпротива. Като цяло цената се движи настрани през последните 5 седмици, но колкото по-дълго остава под основната тренд линия на съпротива, мечия сценарий е все още валиден.

GBPUSD

Паунд/долар продължи низходящия си моментум през изминалата седмица, като направи дъно на 1.4251. Търговските сигнали са мечешки за тестването на 1.4200 – 1.4150. Непосредствена съпротива имаме в района на 1.4300 – 1.4350. Станахме свидетели на продължителен спад надолу, но за момента техническата картина по тази двойка не показва потенциални възходящи корекционни сигнали.

USDJPY

Долар/йена не направи съществено движение миналата седмица. Цената опита да се вдигне нагоре, достигайки връх при 118.37, но се срина надолу след това и закри по-ниско на 116.95. Очакванията са низходящи засега за тестването на 116.00. Първата съпротива е в района на 117.35, чийто пробив може да отведе цената в неутрална търговска зона с тестване на 118.00 – 118.50. Основните технически изгледи все пак остават за надолу.

USDCHF

Долар/франк отново беше нерешителна през изминалата седмица. Сигналите са неутрални в близка перспектива. Колкото по-дълго двойката се задържи над тренд линията на подкрепа, настроенията на пазара би трябвало да бъдат доминирани от биковете на този етап, но е необходим ясен пробив над 1.0120 за продължинието на възходящия сценарий. Интрадей подкрепа се вижда на 1.0000, последвана от 0.9950. 

 *Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450.


Източник: Адмирал Маркетс 

Подкрепи Economic.bg