Основните валутни двойки за 30 октомври

Прогнозите са на анализаторите от Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 30 октомври

EUR/USD

Евро/долар направи корекция нагоре вчера и удари 1.0995 по-рано тази сутрин. Очакванията ми са възходящи в кратки срокове за тестването на 1.1000, но основно аз още предпочитам мечешкия сценарий в тази фаза и зоната 1.1000 – 1.1100 е добро място за поставянето на къси позиции с тесни стопове на загубата над 1.1100 и цели в района на 1.0800. План за търговия със съотношение риск/печалба 1:2. Първата подкрепа е 1.0940. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална зона, но ще запази низходящия сценарий след пробива под бичия канал силен.

GBP/USD                             

                                                                                 

Паунд/долар също имаше възходяща корекция вчера и удари 1.5358 по-рано днес. Сигналите са бичи, но аз предпочитам като цяло низходящия сценарий и сега мисля, че е добро време за пускането на къси позиции с тесни стопове над 1.5360 и цели в района на 1.5200. Най-близката подкрепа е при 1.5280, чийто пробив може да отведе цената в неутрална търговска зона, но ще задържи сценария на мечките след пробива под тренд линията на подкрепа силен с цели към 1.5200. Основните ми изгледи остават неутрални.

USD/JPY        

                                

Долар/йена беше нерешителна вчера. Изгледите ми са неутрални в близка перспектива, вероятно с леки бичи сигнали за тестването на 121.30, което ниво остава добро място за продажби с тесни стопове на загубата. Подкрепа за деня имаме на 120.50. Ясен пробив под това ниво може да предизвика по-нататъшен низходящ натиск за тестването на 120.00. Фундаменталният фокус днес ще бъде върху пресконференцията на Банката на Япония.

USD/CHF

Долар/франк имаше низходяща корекция вчера, удряйки 0.9878 по-рано днес. Търговските сигнали са низходящи за тестването на 0.9820, но аз вярвам, че това е просто нормална корекция. Като цяло аз още предпочитам възходящия сценарий на този етап, но всеки натиск надолу би трябвало да се разглежда като добра възможност за покупки с цели в района на 1.0000 – 1.1050 и с тесни стопове под 0.9820. Непосредствена съпротива е 0.9925. Ясен пробив над това равнище може да отведе цената в неутрална зона, но ще запази възходящия сценарий силен. 

 

 

 *Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  


Източник: Адмирал Маркетс

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в Комисията за финансов надзор: FRN 595450

Коментари: 0