Основните валутни двойки за 4 декември

Прогнозите са на анализаторите от Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 4 декември

EUR/USD


Евро/долар направи силно възходящо движение вчера, достигайки връх на 1.0980 след решението на ЕЦБ за удължаване на програмата за количествени облекчения до марк 2017 или след това. Технически, както може да видите на часовата графика, цената проби над тренд линията на съпротива, предполагайки възходящи изгледи. Търговските сигнали са бичи за тестването на 1.1050 в близка перспектива. Подкрепа за деня е 1.0895. Ясен пробив под това равнище може да отведе цената в неутрална зона, но колкото по-дълго се задържи над 1.0800, аз  предпочитам бичия сценарий в тази фаза. От гледна точка на фундаменталния анализ, вниманието днес ще е насочено към NFP утре.  Основните ми технически изгледи са неутрални.

GBP/USD


Паунд/долар имаше възходящ моментум вчера, като направи връх на 1.5158 на фона на по-слабия долар след решението на ЕЦБ. Изгледите са бичи в кратки срокове за тестването на 1.5200 и тренд линията на съпротива, която е добро място за продажби с тесни стопове над нея, както се вижда на часовата графика. Най-близката подкрепа е 1.5070. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална търговска зона с тестване на 1.5000. 

USD/JPY        

                            

Долар/йена направи инерция надолу вчера, сформирайки дъно на 122.29. Сигналите са мечешки  за тестването на важната подкрепа 122.20. Ясен пробив и дневно/седмично закриване под това ниво може да предизвикат по-нататъшен низходящ натиск за тестването на 121.50 – 120.00 следващата седмица. Първата съпротива е при 123.00. Ясен пробив над нея ще задържи цената вътре в рейнджа за ретестването на ключовата съпротива 123.60, която остава добро място за къси позиции с тесни стопове на загубата. Аз още предпочитам низходящия сценарий на този етап. Следете NFP в САЩ днес. 

USD/CHF

Долар/франк също имаше силен низходящ импулс вчера, достигайки дъно на 0.9874 на фона на отслабването на долара след решението на ЕЦБ да разшири QE програмата до март 2017 или по-нататък. Технически, както се вижда на дневната графика, имаме валиден низходящ сценарий на фалшив пробив, предизвикващ дневната ЕМА 200, локализирана в района на 0.9860. Очакванията ми са мечешки засега за тестването на 0.9850. Непосредствена съпротива имаме на 1.0000, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона, като посоката ще стане неясна. Фундаменталният фокус днес ще бъде върху данните за заетостта от САЩ.

 

 *Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

Източник:  Адмирал Маркетс

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в Комисията за финансов надзор: FRN 595450

Коментари: 0