Основните валутни двойки за 5 януари

Прогнозите са на анализаторите от Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 5 януари
124 ~ 2 мин. четене

Технически анализ на основните валутни двойки за 5 януари

EURUSD

Евро/долар беше нерешителна вчера. Цената опита да направи покачване, достигайки  връх на 1.0945, но обърна надолу и се плъзна под 1.0800, но все още не успява да се задържи убедително под това ниво засега.  Както се вижда на четиричасовата графика, цената се движи настрани в рейнджа между 1.0800 – 1.1060. Очакванията ми са низходящи в кратки срокове, но се нуждаем от ясен пробив под 1.0800 за продължението на мечешкия сценарий за тестването на 1.0700. Първата съпротива е при 1.0865, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона за търговия с тестване на 1.0900/45, но ключова съпротива си остава 1.1060 и тренд линията на съпротива, която остава добро място за продажби с тесни стопове на загубите. Основните ми технически изгледи са неутрални.

GBPUSD

Паунд/долар също беше колеблива вчера. Търговските сигнали са неутрални засега, но колкото по-дълго цената остане под тренд линията на съпротива и часовата ЕМА 200, аз още предпочитам низходящия сценарий на този етап. Непосредствена съпротива имаме на 1.4780. Ясен пробив над това равнище може да предизвика по-нататъшен възходящ натиск за тестване на 1.4865, но всеки бичи натиск сега е нормален и би трябвало да се счита като добра възможност за къси позиции. Подкрепа за деня е 1.4662 (вчерашното дъно), чийто пробив може да доведе до натиск на мечките за тестването на подкрепата 1.4600 или по-ниско.

USDJPY

Долар/йена направи низходящ моментум вчера, сформирайки дъно на 118.69, но закри деня по-високо на 119.44. Изгледите остават за надолу за тестването на 118.00. Най-близката съпротива е 119.50. Ясен пробив над нея може да отведе цената в неутрална търговска зона с тестване на 120.05, но като цяло аз още предпочитам мечешкия сценарий на този етап като резултат от фалшивия пробив над 123.60 и пробива под тренд линията на подкрепа, както се вижда на четиричасовата графика. Така че всеки възходящ натиск сега може да се разглежда като хубава възможност за продажби.

USDCHF

Долар/франк не направи съществено движение вчера. Сигналите остават неутрални в близка перспектива, вероятно с леки низходящи сигнали след неуспеха на цената да остане убедително над 1.0035, за тестването на подкрепата 0.9950. Интрадей съпротива е 1.0062 (върха от вчера).  Ясен пробив над това равнище може да предизвика по-нататъшен бичи натиск за тестването на 1.0120. Основните ми технически изгледи остават неутрални.


*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450.

 

Източник: Адмирал Маркетс   

Подкрепи Economic.bg