Основните валутни двойки за 9 декември

Прогнозите са на анализаторите от Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 9 декември

Технически анализ на основните валутни двойки за 9 декември

EURUSD

Евро/долар имаше възходящо движение вчера, плъзгайки се над бичия флаг, както се вижда на часовата графика. Пробивът не бе толкова силен, колкото трябваше да бъде, но сигналите са за нагоре за тестването на 1.0980 засега. Подкрепа за деня е 1.0850. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 1.0800. Основните ми техническите изгледи остават неутрални, но колкото по-дълго цената остава над 1.0800, аз още предпочитам възходящия интрадей сценарий на този етап.

GBPUSD

Паунд/долар продължи движението си надолу вчера, достигайки дъно на 1.4956, но затвори по-високо на 1.5007. Очакванията ми са мечешки за тестването на 1.4900 в близка перспектива. Най-близката съпротива е при 1.5025, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона за търговия с тестване на 1.5100, но ключова съпротива си остава тренд линията на съпротива, както се вижда на часовата графика, която е и добро място за поставянето на къси позиции с тесни стопове на загубата. Колкото по-дълго цената се задържа под тренд линията на съпротива, аз предпочитам низходящия сценарий.

USDJPY

Долар/йена имаше умерен низходящ моментум вчера, сформирайки дъно на 122.71. Търговските сигнали са неутрални засега. Колкото по-дълго цената е хваната в рейнджа, както се вижда на четиричасовата графика, най-добрият план е за продажби около 123.60 или покупки в района на 122.20 с тесни стопове на загубата. Като цяло аз още предпочитам низходящия сценарий в тази фаза, но се нуждаем от ясен пробив под 122.20 за потвърждението му.

USDCHF

Долар/франк имаше низходящ импулс вчера, като направи дъно на 0.9916. Изгледите са за надолу в кратки срокове за тестването на 0.9850. Интрадей съпротива е 0.9960. Ясен пробив над това ниво може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 1.0000 – 1.0040, но като цяло аз още предпочитам мечешкия сценарий на този етап като част от сценария на фалшивия пробив, както се вижда на дневната графика.


 *Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в Комисията за финансов надзор: FRN 595450.

Източник:  Адмирал Маркетс

Коментари: 0