Оставката на Петкова зависи от развоя на сделката за ЧЕЗ

Борисов е поискал от Бабиш документите от проверката им, а оставката на Петкова ще се обсъди след изслушване на институциите ни, които проверяват сделката

Оставката на Петкова зависи от развоя на сделката за ЧЕЗ
724 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова е отложена до изслушването на институциите, които са проверявали сделката за ЧЕЗ. В четвъртък на съвместно заседание на енергийната комисия и на Комисията за контрол на службите за сигурност ще бъдат изслушани всички институции, които трябва да проверят сделката. Това стана ясно от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след коалиционния съвет днес по повод избора на нов енергиен министър.

На съвета стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал от чешкия си колега Андрей Бабиш документите от проверката по сделката на ЧЕЗ, които са правили чешките институции. Борисов се е обадил на Бабиш по телефона и е поискал доклада на чешкия финансов министър по темата да стигне и до българските власти, пише „24 часа“. Той се очаква да пристигне до четвъртък. 

Коалиционните партньори ще изчакат да мине изслушването в парламента и след това ще разгледат оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова и дали тя да бъде приета или не. Ако оставката бъде приета, тогава ще се търси нов министър. На днешния съвет не са обсъждани имена за поста. 

Коментари: 0