Островът, който ще връща на туристите парите за хотел, ако вали

За да няма отказ от записвания през май

Островът, който ще връща на туристите парите за хотел, ако вали

Остров Елба

Снимка: Pixabay

4850 ~ 2 мин. четене
На всички сигурно се е случвало почивката им да се провали заради лошо време. Въпреки че нищо не може да се направи, за да се гарантира перфектно време по време на ваканционния сезон, италианският остров Елба има нова програма, наречена "Elba No Rain" (Елба без дъжд), според която гостите на острова през май могат да получат обратно парите си за хотелска нощувка, ако вали.

Според официалния туристически сайт на Елба, "нощувката е безплатна за дни, когато валежите са повече от два часа между 10:00 и 20:00".

За да се класират за сделката, гостите трябва да останат в един от одобрените местни хотели и къщи за гости, които участват в програмата.

"Туроператорите ни казват, че прогнози за дъждовен уикенд могат да доведат до спад в резервациите и посещаемостта от над 20%", каза Клаудио Дела Лучия, туристически координатор на острова, пред CNN.

"Инициативата #ElbaNoRain иска да даде увереност на гостите, че в много редкия случай на ден с постоянен дъжд, те все още могат да се насладят на всичко, което островът може да предложи, без да плащат за настаняване", обясни той.

Това е пилотен проект за месец май, но имайки предвид многобройните абонаменти, обмисляме да го приложим и за есента., допълва той

Елба се намира край бреговете на Тоскана, един от най-популярните туристически райони на Италия, в Лигурско море, точно на изток от Корсика.

Повечето посетители пристигат чрез ферибот от крайбрежния град Пьомбино, но има и островно летище, което може да поеме в малки самолети от Милано, Флоренция, Пиза и други италиански градове.

И така, какво да правите на Елба, ако времето не е подходящо за плаж?

Струва си да посетите резиденцията на император Наполеон, който е живял тук в изгнание. Може да научите и историята на древните руини на острова, някои от които датират от етруската епоха.
Коментари: 0