От Alibaba предлагат изгодно споразумение на търговците в САЩ

Евентуалното партньорство с Lending Club ще улесни американския бизнес

От Alibaba предлагат изгодно споразумение на търговците в САЩ
160 ~ 2 мин. четене

Китайският доставчик на технологични стоки Alibaba е предложил много изгодно партньорство на базирания в САЩ Lending Club, което може да улесни значително американските бизнес структури, които имат намерения да зареждат стоки от компанията на Джак Ма, съобщава CNN днес. Споразумението следва да е полезно и за китайските производители, които ще добият по-широк пазар за продукцията си.

Програмата ще позволи на всяка фирма от малкия бизнес в САЩ да получи заем в размер до 300 000 щатски долара, само за 5 минути, което означава, че те ще могат да закупуват на кредит стоки от доставчиците на платформата за електронна търговия Alibaba. Много изгодни лихвени проценти предлагат от китайска страна, като те най-вероятно ще бъдат фиксирани в най-ниската законова точка от 0.5%.

Съоснователят на Alibaba - Джак Ма от доста време говори за намеренията си да помогне на малките производители и търговци в Китай, а това споразумение с Lending Club е доказателство за положителната нагласа на Ма към засилването на партньорството между китайски и американски предприемачи. Alibaba.com започна работа на пазара в САЩ още през 1999г., когато Джак Ма направи първите стъпки по амбициозния си проект. В момента платформата работи в широко сътрудничество с най-популярните сайтове за B2C търговия - Taobao и Tmall.

Китайската компания, която е отчела рекордно IPO през септември миналата година е под обстрел в последно време, след като китайското правителство ги обвини в неизпълнение на задълженията им по разчистването на търговците, които продават фалшиви стоки.

Lending Club пък направи своя публичен дебют през миналата година, като калифорнийската компания оперира в улесняването на партньорствата в сферата на онлайн кредитирането. Тя свързва инвеститорите с кредитополучателите, а също така осигурява на клиентите си и други форми на алтернативно финансиране. Клиенти на компанията са най-вече потребители, които са срещнали проблеми с вземането на заеми от традиционните банки. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg