Над 80% от хората са недоволни от ремонтите в столицата

Мнозинството от анкетираните смятат, че постоянно се строи, но некачествено

Анкета на Economic.bg:

Над 80% от хората са недоволни от ремонтите в столицата
Хората масово не са доволни от качеството на ремонтите в столицата сочат данните от анкета на Economic.bg, в която се включиха над 1000 души. Според 54% от участвалите в анкетата ремонтите са непрестанни и некачествени, а 27% мислят, че те са начин за източване на обществения ресурс, без да има необходимия резултат.

Цяло лято центърът на София бе блокиран от ремонти, а моментните резултати предизвикаха бурни негативни обществени реакции.

Само 8% от гражданите виждат столицата освежена след обновяването ѝ тази година, а 11% смятат, че строителството е в правилна посока.

В последната седмица основна тема в медийното пространство бе качеството на ремонтите в София и незадоволителните резултати, след като „бе открехната завесата“. Според столичния кмет Йорданка Фандъкова обаче те все още не са приключили и е рано да се говори за истински резултати. Нейни поддръжници в тезата бяха и зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев, общински съветници от ГЕРБ и самият проектант арх. Иво Пантелеев, който обяви, че той е правил проекта и така си му харесва.

В медийното пространство се появиха и откъслечни искания за оставки, но те бяха бързо потушени след като Фандъкова обяви, че освен ремонт на ремонта, ще има и контрол на контрола. С това тя глоби фирмата за строителен надзор със 100 хил. лв.

Към момента в градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“, както и на ул. „Граф Игнатиев“ плочките се пренареждат, а хората очакват новите строителни решения в градинката на „Кристал“.Гласувайте в новата анкета на сайта Economic.bg. Тази седмица ви питаме: 

"Искате ли да се премахне смяната на времето?"

Възможните отговори са:

- Да, трябва да остане само лятното часово време

- Да, трябва да остане само зимното часово време

- Не, местенето на стрелките трябва да остане
Коментари: 0