Откриват нов мол в Пловдив през октомври

Търговският център ще разкрие над 500 нови работни места

Откриват нов мол в Пловдив през октомври

Трети мол ще отвори в Пловдив в края на месец октомври тази година. Това ще бъде търговският център „Марково тепе”, който строят на мястото на един от пловдивските седем хълма. Той ще се намира точно срещу хотел „Лайпциг“, близо до Бунарджика, Централна жп гара и Градския дом на културата, съобщава Kmeta.bg

Инвестицията е на фирма „Марково Тепе Мол“ ООД и е на стойност 120 млн.лв. Търговският център е с разгъната застроена площ от 55 000 кв.м и 20 500 кв.м отдаваема площ. Новият обект ще разкрие над 500 нови работни места.


Главен изпълнител на обекта е G.P. Group LTD., а водещ архитект е арх. Илиан Илиев от студио Planning. Това ще е третият мол в града след „Пловдив“ и „Галерия“. 

В момента се изгражда цялостната инфраструктура на обекта, което допълнително ще улесни достъпа до него. МОЛ „Марково тепе-Пловдив“ е проектиран така, че да осигурява оптимална циркулация на посетителите и видимост на търговските обекти. Паркингът ще разполага с над 600 паркоместа, разположени на 4 подземни нива, като се предвижда изграждане и на открит паркинг.


Популярни чуждестранни и български марки ще бъдат представени в новия мол под тепетата, като сред тях са Guess, Liu Jo, Clarks, Geox, Carducci, Original Marines, Yves Roche, Terranova, LC Waikiki, CCC, Tom Tailor и много други.

В „Марково тепе” ще има детски център, заведения за бързо хранене, фитнес зала, супермаркет и др. За пръв път в Пловдив ще отворят врати и ресторант от веригата „Victoria“ и кино „Арена“, чиято IMAX зала ще предложи на зрителите едно несравнимо изживяване.


„Миксът от наематели е прецизно подбран, така че всеки посетител да остане доволен, без значение дали той иска да се отдаде на шопинг, спорт или забавления. Нашият търговски център ще предлага отдих и забавления за цялото семейство, а основната ни цел е да се превърне в една от най-предпочитаните дестинации за пловдивчани и гостите на града“, коментира Нина Николова, мениджър на проекта.

Още интересни новини от страната четете на сайта Kmeta.bg

Коментари: 0