Pandora прогнозира, че новият локдаун ще навреди на бизнеса ѝ

Pandora прогнозира, че новият локдаун ще навреди на бизнеса ѝ

Снимка: Pandora Jewelry/Facebook

1812 ~ 1 мин. четене

Датската бижутерска компания Pandora потвърди прогнозата си за финансовите си резултати за 2020 г., но предупреди, че нова вълна от карантинни мерки в Европа крие сериозни рискове за нейния бизнес.

През третото тримесечие компанията отчете нетна печалба от 343 млн. датски крони (53.6 млн. долара), в сравнение с нетна загуба от 119 млн. датски крони година по-рано.

Приходите на компанията са намалели със 7.8% до 4.07 млрд. датски крони, в съответствие с прогнозите.

Pandora подобри годишната си перспектива миналия месец благодарение на силните онлайн продажби, които компенсираха спада на продажбите във физическите магазини. В края на текущата година маржът на печалбата преди лихви и данъци (EBIT) се очаква да бъде 17.5-19%.

"В момента Pandora не променя прогнозата, но ограничителните мерки, въведени през последните дни, и възможността за по-нататъшно изостряне на ситуацията с COVID-19 представляват явен отрицателен риск", се казва в прессъобщението.

Обявените до момента ограничения предполагат, че около 18% от магазините на Pandora ще бъдат временно затворени през ноември.

Компанията заяви, че четвъртото тримесечие е започнало в съответствие с тенденциите през втората половина на третото тримесечие, а ръстът на продажбите през октомври е бил 8%.

Подкрепи Economic.bg