Парламентът одобри на първо четене нови 100 млн. за НЗОК

\"За\" актуализацията гласуваха всички присъстващи в зала депутати от ГЕРБ, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, \"Български демократичен център\" и АБВ

Парламентът одобри на първо четене нови 100 млн. за НЗОК
3827 ~ 1 мин. четене
Народното събрание прие на първо четене актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Допълнителни 100 млн. лева за бюджета на Здравната каса бяха отпуснати от мнозинството в зала.

"За" актуализацията гласуваха всички присъстващи в зала депутати от ГЕРБ, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, "Български демократичен център" и АБВ. С "въздържал се" гласуваха депутатите от БСП, а тези на "Атака" гласуваха "против". Така с общо 169 гласа "за", 9 "против" и 27 въздържали се актуализацията на бюджета на НЗОК бе приета.

25 млн. лв. от отпуснатите с актуализацията средства ще бъдат за здравноосигурителни плащания, здравноосигурителни продукти за домашно лечение и диетични храни за специализирани медицински цели.

За здравноосигурителни плащания за медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ са предвидени 10 млн. лв., а 15 млн. лв. ще отидат за лекарствена терапия при злокачествени образувания. Най-много пък ще отидат за здравноосигурителни плащания за болнична медицинска помощ - 50 млн. лв. Веднага след гласуването на първо четене на актуализацията на бюджета на НЗОК депутатите започнаха разглеждане и на актуализацията на държавния бюджет.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg