Пътници от Ливан влезли без проверка на Летище София

От летището признаха за пропуска

Пътници от Ливан влезли без проверка на Летище София
3227 ~ 1 мин. четене
На Летище София е регистриран нов пропуск в сигурността. Пътници от Ливан са влезли на летището, което е европейска територия, без проверка на багажа. Инцидентът станал преди седмица, но за него се разбрира едва сега, съобщи Нова тв, като цитира вътрешни източници.

Полет "FB 814" на авиокомпания „България ер” излита от Бейрут на 3 септември, малко след 4.00 часа. Пътниците трябва да стигнат до Лондон с полет, който има прекачване в София. Според правилата, тъй като се смята, че пътниците идват от трета държава – рискова територия, ръчният им багаж трябва да бъде повторно проверен тук. Това обаче не се случва.

В подобни случаи отговорността е изцяло в ръцете на Летище София, тъй като когато става въпрос за транзитни полети, пътниците не преминават паспортен контрол, обясняват от "Гранична полиция".

В официална позиция от Летище София признаха за допуснатия пропуск. Според тях обаче са реагирали изключително бързо и не е била застрашена сигурността. По думите им пътниците са се смесили с вече проверени такива и така се е стигнало до пропуска в сигурността.

Припомняме, че това е поредният инцидент с непроверени пътници на Летище София. 

Преди няколко месеца на столичното летище кацна цял самолет, който не беше проверен, а в следващ случай частен самолет излетя от територията на Летище София, също без да бъде проверен. 

Все още се очакват реакциите на институциите.
Подкрепи Economic.bg