Патриотичният фронт с готовност за работещ кабинет

Не сме претендирали за никакви министерства, не е важно, твърдят от ПФ след разговорите с президента

Патриотичният фронт с готовност за работещ кабинет
112 ~ 1 мин. четене

От Патриотичния фронт са заявили на консултациите при президента готовност, ако първите две политически формации не съумеят да направят правителство, да вземат третия мандат и да предложат на обществото работещ професионален кабинет. Това каза Красимир Каракачанов след разговорите на представители на ПГ на Патриотичния фронт с президента Росен Плевнелиев в рамките на консултациите на държавния глава с парламентарните партии преди връчването на мандат за правителство.

За нас е по-важно да бъдат очертани ясните приоритети пред нацията и да има програма за управление на следващото българско правителство, каза Каракачанов. „Не сме претендирали за никакви министерства, за нас политическото участие на нашите лидери във властта не е от значение”, посочи той.

Каракачанов уточни, че все още не са получили програмата за управление, по която работят ГЕРБ и Реформаторският блок, и посочи, че очакват да видят документа, за да може да преценят доколко тя съвпада с техните виждания за приоритетите пред бъдещия кабинет и каква да бъде позицията им.

На въпрос за днешния случай на самозапалване, който стана в района на президентството, Каракачанов коментира, че това, което предизвиква хората към подобни действия, е, че досегашният политически модел не може да продължава по този начин да се разрушава, без да се изгражда.

Не може да продължава по същия начин управляващите да бъдат толкова безчувствени към проблемите на хората, свързани със социалната сфера, безработицата, ниското заплащане, лошото здравеопазване, емиграцията на млади хора, каза Каракачанов.

Във вторник консултациите на президента продължават с разговори с парламентарните групи на Реформаторския блок и на ДПС.

Подкрепи Economic.bg