Пазарите растат въпреки неясните резултати от американските избори

Технологичните акции поскъпнаха драстично, тъй като е все по-вероятно демократите да управляват Конгреса

Пазарите растат въпреки неясните резултати от американските избори

Снимка: Unsplash

544 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Технологичните акции нараснаха драстично през изминалата сесия, след като идеята за американски конгрес, представляван от демократи, изглежда все по-малко вероятна. Dow Jones нарасна с 1.3%, докато S&P500 отбеляза ръст от 2.2%. NASDAQ поведе днешния ден като нарасна с 3.9%, след като технологичният сектор отрази рязък скок в цените.

Европейските пазари се повишиха, въпреки все още неясните резултати от американските избори за президент. FTSE100 поскъпна с 1.67%, търгувайки се на 5883.26 пункта, докато DAX30 отчете ръст от 1.95%, като се установи на 12324.22 пункта.

Петролът нарасна с 4%, след като САЩ публикува данни за рязко понижение на запасите от петрол. Brent се повиши с 1.3% до 40.63$ за барел, докато WTI поскъпна с 4%, установявайки се на 39.15$ за барел. Златото отрази понижение на стойността си, след като Републиканският сенат даде надежди за голям фискален стимул след резултатите от избори за президент. Спот златото и фючърсите изгубиха 0.7% от стойността си, като спот златото се търгуваше на 1896.02, докато фючърсите се затвориха на 1896.20$ за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Великобритания

В утрешния ден в САЩ Федералният резерв ще говори за основния лихвен процент и възможни промени в американската икономика в близко бъдеще. Прогнозите твърдят, че няма да има промяна в лихвените проценти, след като Джером Пауъл обяви през септември, че целта е да се запази 0.25% основен лихвен процент за следващите три години. 

Инструмент на фокус

Apple

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд от края на юли, като в края на миналата седмица, цената направи фалшив пробив на долната граница на движението, но не успя да пробие 100 периодната средна. Текущото движение успя да възвърне част от загубената стойност от изминалата седмица, като акциите се възвърнаха в тренда, в допълнение средните на индикаторът Стохастик показват обръщане на движението, като може да се очаква цената да достигне до локалния връх съставен около 120.00.

NZD/USD

Валутната двойка образува възходящо движение от края на септември, като текущата стойност се намира в горната граница на тренд канала. При неуспешен опит за пробив на образувания възходящ тренд е възможно цената на валутната двойка да достигне до 100 периодната експоненциална средна, която се намира в долната част на канала, под психологическото ниво от 0.6600.

Copper

Цената на суровината образува възходящ тренд от средата на август, като стойностите от изминалите дни не успяха да пробият 50 дневната експоненциална средна, която се намира близко до долната граница на канала. При допълнителна подкрепа от пазара е възможно цената да се покачи до локалния връх съставен около психологическото ниво от 320.00. Индикаторът Стохастик дава сигнали, които предразполагат към отваряне на дълга позиция.

Japan 225

Японският индекс образува силен възходящ тренд от началото на август. Текущата стойност се намира точно на горната граница на канала, като при подсилена подкрепа от пазара е възможно да има тест на горната граница. В противен случаи може да се очаква цената да направи корекция до експоненциалната средна, която се намира около психологическото ниво на 23000 пункта. Индикаторът Стохастик показва, че цената навлиза в зона на прекупен пазар, което е добра индикация за излизане от дълга позиция и изчакване на развитие от текущото движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg