Пазарите пометоха Tesla

Акциите на технологичните гиганти Apple, Amazon и Microsoft се сринаха с над 2%

Пазарите пометоха Tesla

Снимка: Unsplash

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари регистрираха волатилна сесия, след като технологичните акции потънаха през изминалата сесия. S&P500 изгуби 0.8%, затваряйки на 3 876.50, докато NASDAQ отстъпи с 2.5% до 13 533.05. Акциите на TESLA се сринаха с 8.6%, технологичните гиганти Apple, Amazon и Microsoft се сринаха с над 2%. Въпреки това Dow Jones успя да затвори с позитивен ръст от 0.1%, достигайки 31 521.69.

Петролът напредна с над 3%, след като продукцията бавно се възстановява след тежките снежни бури в Тексас. Брент нарасна с 3.2%, докато WTI достигна дневен ръст от 3.8%, като се установи на 61.49$ за барел.

Златото достигна едноседмичен локален връх, след като нарасна с 1.5% през изминалата сесия. Спот златото нарасна с 0.1%, до 1809.57 за тройунция, докато златните фючърси затвориха с 0.1%,  достигайки 1809.30.

Акценти днес

Икономически данни  – Еврозона

Акцентът за деня ще падне върху индекса на потребителските цени в Еврозоната, като настоящата прогноза на годишна база показва повишение. От друга страна, анализаторите не предвиждат драстична промяна в изменението на месечна база.

Инструмент на фокус

Deutsche Bank AG

Акциите на компанията достигнаха зона на съпротива под психологическото ниво от 10.000. При продължителна подкрепа от пазара може да се очаква повишение на цената и достигане до ниво от 10.000 за акция. Въпреки това индикаторът Стохастик показва навлизане на текущата стойност в зона на прекупен пазар, което може да доведе до корекция до 200 периодната средна.

USD/CAD

Валутната двойка достигна зона на подкрепа около ниво 1.2612, като валутната двойка се намира в локално дъно. При засилена подкрепа може да се очаква повишение до 50 периодната експоненциална средна, което може да доведе до нов възходящ тренд.

XAG/USD

Среброто образува възходящо движение от началото на декември, като текущата стойност успя да пробие над зоната на съпротива съставена под 28.000, като при задържане над текущото ниво, може да се очаква повишение до нови рекордни стойности.

Sweden30

Австралийският индекс образува консолидиращо движение от началото на февруари, като текущата цена се намира около долната граница на движението. При успешен опит на цената да се задържи над нивото на 200 периодната средна, може да се очаква повишение до локалния връх съставен около психологическото ниво от 6 900 пункта.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0