Pepsi затваря фабрика за чипс в Англия, освобождава 400 души

Производството се мести от Лестър на друго място, съобщават от компанията

Pepsi затваря фабрика за чипс в Англия, освобождава 400 души
2162 ~ 1 мин. четене
Американският производител на безалкохолни, снаксове и бързи закуски PepsiCo планира да затвори фабриката си за производство на чипс Walker в Северна Англия. Това ще остави почти 400 души без работа, съобщава Reuters.

От компанията съобщават, че решението няма нищо общо с британският вот за напускане на Европейския съюз, а чипсът ще продължи да се произвежда във Великобритания, но в друга част на страната.

"Промените, които предлагаме целят значително увеличаване на производителността и ефективността на разходите, което е решаващо за подсигуряването на дългосрочен и устойчив растеж на бизнеса в Обединеното кралство“, коментира Трейси Фостър, директор в британското поделение на PepsiCo. Тя добавя, че "никакви решения няма да се правят, без предварителни консултации със служителите и техните представители“.

PepsiCo има общо 11 фабрики във Великобритания, в които работят 5000 служители. Фабриката  в Лестър, която предстои да бъде затворена, е най-голямата в света за производство на американски чипс.


Подкрепи Economic.bg