Персоналът на Ryanair готви 10-дневна стачка в Испания

Синдикатите обмислят стачни действия през септември

Персоналът на Ryanair готви 10-дневна стачка в Испания
1328 ~ 1 мин. четене
Синдикатите, представляващи кабинния персонал на нискотарифния авиопревозвач Ryanair в Испания обявиха днес планове за 10-дневна стачка през септември, предаде Reuters.

Те настояват авиокомпанията да промени плановете си да затвори няколко свои бази в страната. Профсъюзите обявиха в изявление, че планират да подадат официално уведомление за стачни действия за 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 и 28 септември, освен ако през идните дни превозвачът не направи отстъпки.

Синдикатите, представляващи персонала на Ryanair във Великобритания, Ирландия и Португалия също обявиха планове да стачкуват през идните седмици с искания, свързани с възнагражденията и условията на труд.

Най-големият нискотарифен превозвач в Европа успя да потуши напрежението от миналата година, като постигна споразумения за признаване на редица синдикати в Европа и сключи сделки относно заплащането и условията с някои от тях. През миналата седмица авиопревозвачът отново разгневи синдикатите като обяви, че над 900 служители (пилоти и екипаж) са в повече към момента заради кризата с Boeing 737 Max.


Подкрепи Economic.bg