Пет удивителни карибски островa, за които не сте чували

Регионът се състои от повече от 700 острова, които си заслужава да посетите

Пет удивителни карибски островa, за които не сте чували
1116 ~ 3 мин. четене
Ако сте имали прекрасната възможност да посетите Карибите, най-вероятно сте посетили най-горещите и популярни туристически точки като Аруба, Ямайка и Бахамските острови.     
  
Но освен тях има цял куп острови в региона - повече от 700 - които също са достойни за възхищение. Ето това е списъкът на Business Insider от пет острова на Карибите, които с удоволствие бихте видяли.      
 
Ако ви е писнало от круизни пристанища и търсите спокойствие, слънце и все пак малко забавление, изберете си някой от тези уединени места.   

Доминика    

Република Доминика е малък остров, който е част от Малките Антили, група от осем независими острови и множество суверенни държави. Известен като "Природния остров на Карибите", като цяло Доминика е надокоснат от наплива на туристически групи. 

Разположен на територия от само 289.5 квадратни мили, малкият остров е дом на тропическите гори и на "кипящо езеро", вторият по големина горещ извор в света. 

Бутиковият курорт се състои от шест луксозни вили и бунгала, сгушени на скала с изглед към Карибско море. 

Що се отнася до храната, островът е известен със своята смесица от креолска и британска кухня - храна, наситена с подправки и аромати.    Монтсеррат

Монсеррат е известен като изумрудения остров на Карибите, както заради ирландското си наследство така и заради географската приликата с крайбрежните части на Европа.  

Макар че е разположен на само 39 квадратни мили, малкият остров разкрива 25 мили от плаж, няколко стръмни скали с изглед към океана и две красиви островчета. Монсеррат е идеално място за преходи, наблюдаване на птици и гмуркане.    Сейнт Китс

Друг малък остров, който ще ви изуми с естествената си красота и забележителност, е Сейнт Китс - или Остров Сейнт Кристофър. Разтила се на само 68 квадратни мили, но е с население от близо 46 000 души.

Една четвърт от острова е обявена като Национален парк – там можете да се насладите на разрастваща се тропическа гора, пълна с екзотични животни и растения. Водите около земята са пълни с недокоснати места за гмуркане, коралови рифове и тропически риби. Може да плувате заедно с делфини или да прекарате един спокоен ден на плажа.Мартиника

Част от френските карибски острови, влиянието на европейската култура върху Мартиника се усеща в местната кухня, език, занаятите и начина на живот като цяло.

Островът е с гъста тропическа растителност и се състои от 425 мили от хълмове, скалисти планини, гори, водопади и крайбрежни заливи. Няма да скучаете около ясни сини води, коралови рифове и перфектни бели пясъчни плажове.

Можете да опитате ветроходство, уиндсърфинг, конна езда на плажа или можете да се запознаете с изкуството и културата на острова.Гваделупа

Гваделупа, като Мартиника, е много повлиян от френското си потекло. Физически, островът е разделен на две основни части: Basse-Terre и Grande-Terre, които са свързани с мостове. Ако сте запален гмуркач, резерватът Кусто е страхотно място с незабравим подводен парк.

Ако посетите острова през лятото, август е месецът на фестивала Cuisinières - събитие, при което жените се обличат в креолски обежди и минават по улиците с кошници с храна, на път за катедралата, за да бъдат благословени.


Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg