Петков и Василев обявяват официално политическия си проект

Неформалната им инициатива към момента е под надслов „Продължаваме промяната“

Петков и Василев обявяват официално политическия си проект

Снимка: Красимир Свраков

5150 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Бившите служебни министри на икономиката и на финансите – Кирил Петков и Асен Василев, ще обявят официално своя политически проект утре, неделя. Те ще имат среща с журналисти, на която ще представят идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната. Неформалната им инициатива към момента е под надслов „Продължаваме промяната“.

Петков и Василев бяха сред най-активните министри в първия кабинет на Стефан Янев, което бързо провокира спекулации относно бъдещето им в политиката. То бе официално потвърдено тази седмица, когато те предадоха постовете си. Вече бившият икономически министър обяви, че с колегата му ще участват на изборите на 14 ноември. Не е ясно обаче под каква форма ще се включат, тъй като остава малко време и няма как да бъде регистрирана нова партия. Очаква се утре да бъдат дадени повече подробности.

Междувременно анализаторите вече се упражняват активно по темата и чертаят различни сценарий. Прогнозата като цяло е, че проектът Петков-Василев би отнел от гласовете на протестните партии. Социологът Първан Симеонов коментира пред Economic.bg, че това всъщност крие шанс за съставяне на правителство.

Подкрепи Economic.bg