Петков и Василев ще участват на изборите на 14 ноември

Те обмислят как да се случи това, тъй като няма време за регистрация на нова партия

Петков и Василев ще участват на изборите на 14 ноември

Снимка: БТА

7814 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Китил Петков и Асен Василев ще участват в следващите предсрочни избори. Това обяви вече бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков при предаването на поста на своята досегашна заместничка Даниела Везиева. Досега и двамата отказваха да говорят по тази тема, изтъквайки положението си на служебни министри.

Даваме си сметка, че времето не ни позволява да регистрираме партия – в момента обмисляме всички варианти и все още не сме финализираме крайния вариант”, уточни той.

Той беше категоричен, че не става въпрос за „президентска” партия.

Ако беше инженеринг, както се спекулира, сега щяхме да имаме партия", обяви още Петков.

При смяната на караула в Министерството на финансите Асен Василев заяви, че на двамата им трябва още малко време, за да решат как да се случи включването им в политиката.

Поне още 2-3 дни двамата с Кирил Петков трябва да помислим как да се включим в политическия живот”, каза той. „Най-важното за следващия парламент е да се сглоби мнозинство, което да може да управлява.“

При приемането на поста във финансовото ведомство новият служебен министър Валери Белчев заяви, че има комфорта да работи с хора, които знаят как се прави бюджет. А Василев допълни, че се надява, какъвто и да е следващият парламент, да успее да приеме новия бюджет до март 2022 г. 

Припомняме, че Петков и Василев са сред тримата министри, които не влязоха в новото служебно правителство. Другият е Георги Тодоров на транспортното ведомство, който получи много критики за невъзможността да обясни поръчката на стойност над 400 млн. лв. за удълбочаване на каналите на Пристанище Варна.

Подкрепи Economic.bg