Притесненията около данъчни реформи ограничиха ръста на щатските индекси

Причината е прогноза за голям добив на суровината от Америка

Притесненията около данъчни реформи ограничиха ръста на щатските индекси
1092 ~ 3 мин. четене

Седмицата стартира със слабо повишение за щатските акции, но понижението в цената на гиганта General Electric (GE) и притесненията около данъчните реформи ограничиха покачването на щатските индекси.

S&P 500 добави 0.10% до 2584.84 пункта, с най-голям ръст на компанията MATTEO, която поскъпна с 20%,  след информация, че може да бъде придобита. Dow Jones се спря на ниво 23439.70 в края на деня, добавяйки 0.07% към стойността си, докато Nasdaq се покачи до 6757.60 пункта. Европейските акции завършиха на червена територия, след като финансовият сектор записа отрицателно представяне и спадна с 1.6%. Индексът DAX отстъпи с 40% до 13074.42, а FTSE 100 се намираше на 7415.18 пункта.

През изминалия ден доларът остана стабилен, докато златото напредна с 0.19% до 1278.28 долара за тройунция. Другата ценна суровина – петролът поевтиня до 56.74 долара за барел, под натиска от прогнозите за голям добив на петрол от Америка. Донякъде низходящото движение беше парирано от очакването, че OPEC ще стигнат до споразумение за ограничаването на добива.

Икономически данни – Великобритания

Националният статистически институт на Великобритания ще публикува информация за своя индекс на потребителски цени (CPI) за месец октомври от 11:30 часа. Анализаторите очакват годишният индекс на потребителските цени да достигне петгодишен връх с ръст от 3.1%, като бие стойностите от 3.0% месец по-рано.

Конференция на водещи банкери

Във вторник от 12:00 часа се очаква Директорът на Европейската централна банка Марио Драги, председателят на Федералния резерв на САЩ, главният изпълнителен директор на Bank of England Марк Карни и губернаторът на банката Япония Харюхико Курода да участват в конференция, организирана от ЕЦБ във Франкфурт, на която ще се обсъжда партньорството между банките и може да се засегнат теми с бъдещото развитие на паричните им политики.

Middleby – Седмична

Компанията проектира, произвежда и разпространява оборудване и съоръжения за кухни и хранителни заведения, но последните финансови отчети не покриха очакванията на мениджмънта и инвеститорите, което оказа натиск върху цената. Очакваме това да е временно сътресение с компанията, след което да подобри представянето си и да достигне до атрактивни нива за покупка. Ценовото движение доближава 200 периодната средна, която е много силно ниво на подкрепа. Ще следим за обръщащи сигнали и признаци на засилване на купувачите на ниво около 102.50 – 103.

USD/JPY – 4 часова

След задържане на нивото над 113, валутната двойка беше подкрепена от 200 периодната средна и виждаме, че щатският долар започва да взема превес над японската йена. Потвърждение за формиралия се възходящ тренд и сигнал за вход в дълга позиция ще имаме при пробив над локалната тренд линия при ниво 113.80. Целта на очакваното движение е достигане на 114.50, където има ясно изразено ниво на съпротива. При задържане на цената над 113.20 смятаме, че движението ще бъде водено от желанието за покупка на USDJPY.

Copper – 4 часова

Медта започва да покачва своята стойност и виждаме индикации за обръщане на низходящия тренд. Образувалата се дивергенция подкрепя цената и бележи начало на поскъпването, но за потвърждение ни е нужен пробив над низходящата тренд линия около нивото 314.

S&P 500 – Дневна

След като широкият индекс върна част от покачването си до 2570, изглежда започва ново покачване, което ще атакува максимума при 2596 и е силно вероятно да видим нова серия от рекордни стойности, насочвайки се към нивото 2650. Нужно е ново понижаване под 2550, за да има симптоми за отслабване на бичия тренд и образуване на по сериозна корекция.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg