Петролът поевтиня с над 4%

Европейските акции достигнаха до най-ниските си стойности от 2016 година насам

Петролът поевтиня с над 4%

Снимка: Pixabay

Световните акции претърпяха сериозен спад във вторник, при което водещите индекси завършиха деня на червена територия. Щатския фондов пазар започна търговската сесия негативно, след разочароващите финансови резултати на Caterpillar и 3M Co., но пазара успя да се съвземе и да покрие част от загубите, след обещаващите корпоративни резултати на McDonalds и Procter & Gamble. Dow Jones изостана с 125.98 пункта, докато S&P 500 се понижи с 0.55% до 2740.69 пункта. 

Европейските акции достигнаха до най-ниските си стойности от 2016 година насам, за което допринесе дипломатическото напрежение в Саудитска Арабия, притесненията около италианския бюджет и резултатите от финансовите отчети за тримесечието. Немският индекс DAX загуби 2.17 на сто до 11274.28 пункта, докато търговията в Лондон изпрати FTSE 100 под психологическото ниво 7000. Политическата и икономическа несигурност подкрепиха търговията със злато. Цената на ценния метал достигна до тримесечен връх при 1230.25 долара за тройунция. Цената на петрола поевтиня с повече от 4% до 66.10 долара за барел, а сортът Брент се разменяше за $76.14.


AMD – 4 часова

Технологичната компания ще публикува финансовите си отчети, което се очаква да раздвижи цената спрямо данните. За момента анализа показва отслабване на низходящия тренд и образуване на дивергенция, което дава възможност за обръщане на текущия тренд. Сигнал за покупка е имаме при поскъпване над $28 с цел тестване на локалния максимум.

USD/CAD – 4 часова

През деня Централната банка на Канада ще обяви основния лихвен процент на страната, което ще раздвижи пазара и със ще видим пробив на зоната на консолидация около 1.31. Ако прогнозите за повишение с 25 пункта се сбъднат може да последва поевтиняване на валутната двойка до нивото на подкрепа, образувано от 50 периодната средна. Препоръчително е по време на данните за лихвите да се избягва търговията, заради силната волатилност.

Oil UK – Дневна

Петрола сорт Брент остана под натиск от пазара, което формира корекция и поевтиняване под 50 дневната средна. Движението се спря до низходящата тренд линия, която може да задържи спада, но пробив под линията ще даде предимство на продавачите и може да очакваме спад към 70 долара за барел.

Nasdaq – 4 часова 

Индексът получи подкрепа от инвеститорите в края на деня, след добри финансови отчети на някой технологични компании, с което се формира двойно дъно. Предстои пробив на нивата на съпротива при 7140 пункта, след което се разкрива пътя към следващото ниво за тест при 200 периодната средна на нивото 7400. При нов натиск на индекса и пробив под долната граница на канала смятаме, че ще се формира по-сериозна низходяща корекция на основния тренд.

Източник: ЕЛАНА Трейдинг

Коментари: 0