Петролът разширява загубите заради опасения за втора вълна на коронавируса

Това поражда опасения за търсенето

Петролът разширява загубите заради опасения за втора вълна на коронавируса

Снимка: Unsplashed

Цените на петрола се понижиха за втора поредна сесия в понеделник заради данните за увеличен брой случаи на коронавирус в САЩ, което може да навреди на търсенето, предава Ройтерс.

Цената на суровия Brent LCOc1 се понижи с 83 цента, или 2%, до 40,19 долара за барел към 04.56 GMT, докато американският суров необработен CLc1 падна до 37,69 долара - понижение с 80 цента, или 2,1%.

Сортът Brent се очаква да завърши юни с трета поредна месечна печалба, след като основните световни производители удължиха безпрецедентното споразумение за намаляване на доставките с 9,7 милиона барела на ден през юли, докато търсенето на петрол се подобри.

Случаите на коронавирус по света надхвърлиха 10 милиона в неделя, а страни като Индия и Бразилия се сражават с огнища на над 10 000 случая всеки ден. Съобщава се за нови огнища в много други страни, включително Китай, Нова Зеландия и Австралия, което кара правителствата отново да налагат ограничения.

Други фактори, ограничаващи напредването на цените на петрола на този етап, включват лошите маржове на рафиниране, високите запаси от нефт и възобновяването на производството на САЩ.

Въпреки усилията на ОПЕК + - Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и съюзниците й, включително Русия - да намали доставките, суровите запаси в Съединените щати, най-големият производител и потребител на петрол в света, достигнаха най-високите си нива.

Въпреки че броят на експлоатационните инсталации за петрол и природен газ спадна до рекордно ниско ниво минала седмица, по-високите цени на петрола подтикват някои производители да възобновят сондажа.

Пионерът в търсенето на шистов петрол в САЩ Chesapeake Energy Corp подаде искане за защита от фалит в неделя под натиска на големи дългове и въздействието на епидемията от коронавирус върху енергийните пазари.
Коментари: 0