Петролни компании евакуират обектите си в Мексиканския залив

Евакуацията е започнала заради опасност от тропическа буря

Петролни компании евакуират обектите си в Мексиканския залив

Снимка: Unsplash

Едни от най-големите производители на петрол в Мексиканския залив са започнали да евакуират офшорните си съоръжения, тъй като се очаква тропическа буря, която се разраства край бреговете на Флорида, да се превърне в ураган и да застраши основния петролен регион.

Chevron Corp и Murphy Oil Corp са започнали да евакуират работници от офшорните петролни и газови платформи. Royal Dutch Shell, BHP, BP и Hess Corp пък обявиха, че в момента наблюдават развитието на бурята и са готови да предприемат действия, ако е необходимо, съобщава Reuters.

Тропическата буря „Сали“ премина южната част на щата Флорида за една нощ и се измести в източната зона на Мексиканския залив. Според последната прогноза на Националния център за урагани се предвижда максималната устойчива скорост на вятъра да достигне 80 мили в час (129 км/ч) преди да достигне сушата през следващата седмица.

Офшорното производство на петрол в Мексиканския залив представлява около 17% от добива на суров петрол в САЩ и 5% от общото производство на природен газ. Добивът на около 1.5 милиона барела на ден петрол беше блокиран преди месец, когато ураганът „Лора“ удари Мексиканския залив.

Прогнозира се, че „Сали“ ще се засили през следващите няколко дни и ще се насочи към района между югоизточната част на Луизиана и Алабама.

Коментари: 0