Пикадили и Carrefour се разделят

Всяка от веригите продължава самостоятелното си развитие, казва Таня Косева-Бошова

Пикадили и Carrefour се разделят

Шумно огласеното в края на м.г. обединение между двете хранителни вериги  Пикадили и Carrefour, няма да се състои. От дълго време това се очакваше, след като повече от половин година не беше регистрирано съвместното дружество, което да управлява бизнеса, а от 2 седмици веригите не публикуват съвместна брошура за промоциите си.

"Обединението с Carrefour стъпваше върху международните стандарти на един от водещите световни брандове и опита на Пикадили като най-дългогодишната българска верига за модерна търговия. Спънката за реализацията дойде от икономическата конюнктура в региона. Затова всяка от веригите продължава самостоятелното си развитие", казва изпълнителният директор на Пикадили Таня Косева-Бошова пред в. "24 часа".

Тази седмица стана ясно, че на общо събрание на собственика на българските магазини на Carrefour – "КМБ България", от съвета на директорите е освободен французинът Жером Лубер, който е изпълнителен директор на компанията, а на негово място е назначена гръцката гражданка Елени Дура – адвокат в гръцката фирма "Маринопулос Общотърговско Акционерно Дружество". Очакваше се Лубер да бъде управител на несъстоялото се съвместно дружество между Пикадили и Carrefour.

Справка в сайта на Министерството на правосъдието показва, че от началото на юли 11 фирми са поискали обявяването в несъстоятелност на "КМБ България" заради неизплатени задължения.

Междувременно Пикадили беше заложена срещу 10,8 млн. евро, за да погасява задълженията си към доставчици. Процесът явно върви добре, защото през последните седмици асортиментът в магазините й плавно, но сигурно, се увеличава.

Коментари: 0