Пламен Николов отказа да носи отговорност за министрите си

Според кандидат-премиера партиите на протеста са предпочитан партньор

Пламен Николов отказа да носи отговорност за министрите си

Снимка: БТА

16487 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

„Ще бъде чудесно да попитате г-н Момчил Иванов по този въпрос. Аз не мога да отговарям вместо него – какво мисли, как разсъждава, как желае да си построи изказванията“. Така кандидат-премиерът на „Има такъв народ“ Пламен Николов отговори на журналистически въпрос относно обидния и пълен с граматически грешки коментар във Facebook на депутата от ИТН Момчил Иванов. Постът беше публикуван преди обявяването на номинацията му за министър на правосъдието в проектокабинета на партията.

Вчера Момчил Иванов изтри коментара си, а впоследствие деактивира дори профила си, но много медии вече го бяха публикували заедно със скрийншот на самия пост и на обидната комуникация, която самият Иванов водеше няколко дни под него.

Отказът на Пламен Николов да вземе отношение събужда съмнение, че не той е отговорен за предложените имена. А това пък влиза в противоречие с друго негово изказване от вчера, 3 август, когато преди началото на разговорите с партньорските партии обяви, че лично той е подреждал кабинета.

Първо ще представим кабинета пред нашите партньори, след това и на Вас. Ще произведем новина. Вчера до 12 ч. съм подбирал министрите“, коментира Николов в кулоарите на парламента.

Въпреки че отказа да коментира как обидните коментари на членовете на проектоправителството му биха се отразили на отношенията с „Демократична България“, Пламен Николов заяви, че „партиите на протеста са наш предпочитан партньор, но разбира се, търсим подкрепа навсякъде“.

Подкрепи Economic.bg