Пламен Узунов: Ново звено в МВР ще се бори с телефонните измами

Обществото трябва да получи повече сигурност, категоричен е той

Пламен Узунов: Ново звено в МВР ще се бори с телефонните измами
Ново звено в МВР ще се бори с телефонните измами. До този момент такова звено не е имало. Това заяви служебният вътрешен министър Пламен Узунов в сутрешния блок на Нова тв. 

Планираме създаването на групи, които да противодействат на този вид престъпления. Този подход ще бъде организационно по-ефективен, тъй като до този момент не е имало звено, което да се бори с тези измами. Засилили сме наблюдението върху криминалния контингент, каза министърът на вътрешните работи, посочи минситъра.

Узунов коментира смяната на главния секретар на МВР Георги Костов. Той е нарушил политическия неутралитет и е сменял висши ръководни служители, защото не са се харесвали на дадени политици. Това е ставало в периода 2015 - 2016 г..

Пламен Узунов обясни, че е внесъл доклад в Министерски съвет, тъй като Георги Костов е нарушил един от основните принципи на структурата. Мотивите, с които са освобождавани ръководните служители не са за постигнати резултати, а защото не се харесват на някои от политиците, подчерта той.

По темата за предстоящите парламентарни избори вътрешният министър обясни, че са предприети сериозни мерки за купуване на гласове. Всички сигнали, които постъпват при нас, се докладват в прокуратурата и прокурорът взима решение как да бъде извършена проверката, каза още той. Ако от извършената проверка се окаже, че лицата са виновни, то трябва да бъде реализирана тяхната наказателна отговорност. 
Коментари: 0