6 подходящи подаръка за завършващите

Вижте няколко съвета как да изразите колко сте горди с вашите деца, познати или приятели

6 подходящи подаръка за завършващите
6014 ~ 2 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова

Завършването на гимназия е важен момент в живота на младите. А подаръкът е един прекрасен начин да изразите колко сте горди с вашите деца, познати или приятели.

В крайна сметка, след  5 години в гимназия вашите приятели и роднини (или поне би трябвало) заслужават хубав подарък.

Вижте няколко съвета за най-подходящите подаръци за подобен важен повод:

6. Протмоне, чанта, куфарче

И трите артикула ще са от нужда на младежите, особено след като оттук нататък ще се наложи да са по-самостоятели и да определят и разпределят сами финансите си.

Чантата и куфарчето могат да бъдат подбрани в по-елегантен и изчистен вид, за да са подходящи за бъдещи важни събития – като първото интервю за работа или пък по-официално събитие.

Винаги могат да бъдат от полза.

5. Албум или тефтер

След завършването на гимназия следва един от най-вълнуващите и разнообразни моменти от живота на един млад човек – студентството. Защо пък да не подарите на вашият приятел/роднина спомени? Или по-скоро нещо чрез, което ще ги съхрани и помни дълго време.

Тефтерът или албумът може да бъде прекрасен символичен подарък за младите. В крайна сметка не е нужно да хвърляте много пари, за да подарите нещо смислено. Ако искате пък да свързват подареното с вас, то винаги можете да напишете или добавите снимки към „складът за спомени“.

4. Удобства за бъдещата квартира/общежитие

Ново жилище = ново начало. Ако искате да подарите по-практичен подарък, винаги можете да помогнете на бъдещия студент да обзаведе и подреди бъдещия си дом. Подходящ подарък може да бъде всичко от хавлии, кошчета, посуда, завивки, та чак до рафтове и шкафчета. Електроуреди също биха били от нужда – кафеварка, печка или малък хладилник.

4. Чаша или сувенир, свързани с някакъв спомен

Краят на гимназията разбира се не означава край на взаимоотношенията. Добър вариант е да подарите нещо лично, с което свързвате човека. Ако вашият близък е авантюрист, можете да му подарите карта на света или компас. Тук изборът зависи единствено от вас.

3. Колело

Колело? Защо не? Страхотен подарък, особено ако вашият приятел/роднина е спортна натура. Велосипедът е прекрасен начин за предвижване както в голям (с малки изключения), така и в малък град. Да, повечето студенти може и да мечтаят за скъпа кола, но ще е по-добре да почакат докато това стане факт, междувременно може да навъртят малко километри докато въртят педалите.

2. Часовник

Часовникът е класически подарък за подобен случай. Вариациите са много. Ако искате часовника да е прецизно изработен и стойностен, заложете на швейцарско качество. Дизайните са най-разнообразен вид, така че зависи от вас, какво би харесал вашият близък.

1. Лаптоп, таблет или смартфон

Технологиите са неразделна част от живота на един бъдещ студент. Лаптоп или таблет са едни от най-популярните подаръци за завършващите гимназия. Така че няма да сбъркате ако закупите „умна“ техника, тя винаги ще влезе в употреба на младите.

Подкрепи Economic.bg