Подводна вила, където можете да спите с акули за $50 000 на вечер (снимки)

Екстрите обаче си заслужават

Подводна вила, където можете да спите с акули за $50 000 на вечер (снимки)

Снимка: Conrad

Защо само да плувате с акули, когато можете да спите с тях? Точно такова преживяване предлага The Muraka, първата в света подводна вила. Намира се на повече от 16 фута под морското равнище в средата на Индийския океан, на Малдивите. Със стъклени стени, The Muraka е двуетажен аквариум, където можете да преспите, докато рибите плуват над главата ви, и да се събудите сред люшкащите се корали.

Откриването му през ноември 2018 година, Мурака е свързано с дълъг бряг към курорта "Конрад Малдивите остров Рангали" на Хилтън, който е известен с първите си.

Вилата, която е част от Hilton Conrad Maldives Rangali Island resort, отваря през ноември 2018 г.

Курортът е първият на Малдивите, който предлага познатите широко днес "вили на кокили", т.е. къщички във водата. Както и първият, който има подводен ресторант.Престоят в новата вила The Muraka обаче няма да е никак евтин - една нощувка струва 50 000 долара. 

Но построяването на вилата е струвало далеч по-скъпо - 15 млн. долара, според Блумбърг.

Вижте в галерията какво е усещането да спиш под морската вода:

До вилата може да се стигне с моторна лодка, тъй като тя е отдалечена от основния курорт.

Тя е изработена от стомана, стъкло и акрил, на два етажа е и събира до 9 души. Има собствен фитнес салон и охрана.В допълнение към двете спални, горното ниво има джакузи с изглед към океана. Но това е само една малка част от екстрите. Има по един иконом и готвач за всеки апартамент, фитнес тренировка по телефона и спа процедури, както и два джета.Вилата има и открита тераса, от която гостите може да се радват на невероятните гледки в океана. Тя е и с инфинити басейн.До долното ниво може да се стигне по вити стълби или с асансьор. Куполен таван и просторни прозорци предлагат панорамна гледка към сините води.Спалнята в подводния апартамент е с кралски размери и предлага 180-градусова гледка към морските обитатели. Можете дори да си вземете душ и да се наслаждавате на плуващите край вас риби.


Коментари: 0