Поглед върху Тайванската индустрия

Просперитетът на тайванската икономика се дължи на продължителните инвестиции в научно-изследователска и развойна дейност

Поглед върху Тайванската индустрия
Десетилетия наред Тайван се концентрира върху информационните технологии, за да се изгради солидна основа на разходите за научна и изследователска дейност, брандинг и цялостна верига за доставки. В резултат на това, най-новите електронни продукти като персонални компютри, смартфони, устройства за съхранение, широколентово оборудване и мултимедийни плеъри от Тайван винаги са на върха на таблицата в световен мащаб.

Международните медии и изследователските институти отдавна са признали превъзходството на тайванските компании. На Световния икономически форум през 2011 и 2012 г., например, Тайван бе класиран на първо място по ниво на развитие на клъстърите, както и на първо място по патенти за обществени услуги на 1 милион население.

Не е тайна за никого, че Тайван осигурява едни от най-модерните лаптопи, таблети, смартфони и компютърна периферия в света. Сред тях са Getac лаптопи, Genuis, In Win, GIGABYTE, Avision, Cooler Master, Just Mobile, MSI, Unitech, PenPower, iDTI, Thermaltake, Handlink, Enermax и BXB компютърна периферия. Всички тези компании непрестанно инвестират в научна и изследователска дейност, дизайн и продуктови иновации.

През 2011 г. всеки един на четири лаптопа е с тайванска марка. През 2012 г. Acer и Asus са четвъртата и петата по големина компании при производството на лаптопи, които достигат по-голям пазарен дял от всички японски и корейски компании. 

Освен при лаптопите, тайванците са много активни и на пазара на смартфони. Въпреки жестоката конкуренция, през 2012 г. HTC е третият по големина доставчик на Android смартфони с 4,6% дял на световния пазар. Тайван е силен играч и на пазара на таблети и има естествена преднина благодарение на отличното представяне, истинските иновации и конкурентните цени. Asus и Acer хванаха тренда на новия Windows 8 от 2012 г., надграждащ вълната на конкурентните системи на таблети. През 2013 г. те стартираха FonePad (ASUS) и Iconic (ACER), които комбинират функционалността на мобилния телефон и таблета, превземайки пазара на смесени продукти. 

Независимо кой сте или където и да сте, ако сте част от новия информационен свят , вероятно вече сте на мнение, че трябва да сте покровител на нещо вълнуващо от Тайван.
Коментари: 0