Показаха първия в света холографен телефон

Чрез специална камера, потребителите могат да провеждат холографски видео разговори

Показаха първия в света холографен телефон

Екип на Media Lab от Queen's University е разработил първия в света холографен смартфон. Устройството, наречено HoloFlex, е способно да възпроизведе 3D изображения от различни ъгли без да са необходими очила, пише hml.queensu.

"HoloFlex предлага един напълно нов начин за взаимодействие с вашия смартфон. Чрез използването на специална камера, потребителите могат също да провeждат холографски видео разговори”, казва директорът на лабораторията, д-р Роел Вертегаал.

HoloFlex разполага със сензорен дисплей 1920x1080 Flexible Organic Light Emitting Diode (FOLED). Той прави 12 пиксела широки блокове в 3D, като ги проектира чрез 3D принтиран гъвкав микрообектив състоящ се от над 16.000 лещи рибешко око. Резултатът е 3D обект с резолюция 160х104, който може да се види от всеки ъгъл, чрез просто завъртане на телефона.

Основавайки се на успеха на гъвкавия смартфон ReFlex, той е оборудван със сензор за огъване, който позволява на потребителя да огъва дисплея, за да контролира движещи се 3D обекти „Когато се огъне дисплеят, образът буквално изскача от екрана и дори може потребителите да огледат лицата си пресъздадени точно от всеки ъгъл за всеки зрител.”

Коментари: 0