Полетите между Турция и България се подновяват от 10 юни

След 15 юни се рестартират полети и до някои азиатски страни

Полетите между Турция и България се подновяват от 10 юни

Снимка: pixabay

4514 ~ 1 мин. четене

Турция ще поднови полетите си до България от 10 юни, съобщи турският министър на транспорта Адил Караисмаилоглу, цитиран от Reuters. От думите на транспортния министър на страната, стана ясно, че Турция постепенно започва да възобновява полетите си през юни до 40 страни.

От 10 юни, освен до България, започват полети и до Гърция, Бахрейн, като и до Катар. След 15- ти пък постепенно започват да се подновяват полетите от Турция и до други европейски страни, както и до някои азиатски, сред които са Германия, Швейцария, Австрия, Гърция, Катар, Южна Корея, Норвегия.

Министър Караисмаилоглу коментира, че с 15 страни вече са постигнати предварителни споразумения за подновяването на въздушния трафик. С още 92 пък се водят преговори тъй като карантинните мерки вече в по-голямата част от страните в света са облекчени и продължават да се облекчават.

Турция прекрати всички международни полети на 28 март на фона на ограниченията за пътуване, свързани с COVID-19 по целия свят. Страната затвори своите граници като част от мерките за овладяване на пандемията на коронавирус. Вътрешните полети се възобновиха в понеделник до някои провинции, тъй като Анкара облекчи ограниченията след значителен спад в процента на заразяване.

Подкрепи Economic.bg