Полетите на \"Луфтханза\" до и от София се анулират и за утре

Засегнатите курсове са пристигащи и заминаващи от Мюнхен и Франкфурт

Полетите на \
1024 ~ 1 мин. четене

Заради продължаващата стачка на кабинния състав на "Луфтханза" и в четвъртък повечето полети от и до летище "София" ще бъдат анулирани, съобщиха от порта.

От съобщението на летищния оператор става ясно, че на практика всички полети от София до Франфурт и Мюнхен и обратно се анулират.

Полет № LH 1704, който трябва да кацне на летище "София" от Мюнхен, Германия в 18:20 ч. и полет № LH 1705, който трябва да излети от летище "София" за Мюнхен, Германия в 19:20 ч. ще бъдат осъществени.

Днес полетите на Lufthansa AG за летище София също бяха отменени. Засегнатите курсове са пристигащи от Мюнхен, от Франкфурт и заминаващи за Мюнхен, както и Франкфурт.

Припомняме, че профсъюзът на стюардите и стюардесите в Германия обяви едноседмична стачка на полетите на авиокомпанията Lufthansa AG . Тя е последица от спор за възнагражденията. В петък германският авиопревозвач отмени 520 полета отново заради стачни действия, което засегна 57 хил. души. Авиокомпанията е наела за нощувките на пътниците в петък около 1600 хотелски стаи, предимно във Франкфурт.

Повече информация за отменените от България полети може да намерите на сайта на летище София. Последната голяма стачка на профсъюза бе през 2012 година. Тогава Lufthansa трябваше са отмени около 1000 полета. 


Подкрепи Economic.bg