Полицаи блокираха улица в центъра на София

Поводът за протеста са готвените намаления и премахване на бонуси към заплащането им

Полицаи блокираха улица в центъра на София
300 полицейски служители се събраха пред сградата на министерството на финансите в София и са блокирали столичната улица "Раковска" на кръстовището със "Славянска".  
Те заявиха, че протестът им не е организиран, а спонтанен, а поводът за него са готвените намаления и премахване на бонуси към заплащането на заетите в сектора на сигурността.    

Пред главния вход са се събрали много служители от всички столични РПУ-та и очакват министъра на финансите или министъра на вътрешните работи, проведоха среща с представители на синдикалните организации на служителите в МВР по-рано през деня.   


Днес синдикалистите в МВР и финансовият министър не успяха да постигнат съгласие за бюджета. "Ние смятаме, че за момента нямаме никакво основание да се отказваме от нашите искания", заяви Галентин Грозев, лидер на Синдикален алианс "Сигурност" в МВР, след среща във финансовото министерство с министър Владислав Горанов и вътрешния министър Румяна Бъчварова. 


Междувременно в Хасково служители на Областната дирекция на МВР излизат пред сградата на полицията и се готвят да блокират магистралата.

Утре в 08.30 часа при премиерът Бойко Борисов ще са вътрешният министър Румяна Бъчварова и финансовият министър Владислав Горанов. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов насъбралите се протестиращи служители на МВР, предаде „Фокус”. „Въпросът който ви интересува в момента няма да седи вече на дневен ред”, заяви Костов. 

Коментари: 0