Полицията започва акция „Зима”

Ще се проверяват пешеходците, велосипедистите, каруците, а от 15 и автомобилите

Полицията започва акция „Зима”

Снимка: Economic.bg

От днес, 1 ноември КАТ започва акция „Зима” като тя ще бъде разделена на три части, в които ще се проверяват отделни групи. Първите дни са отредени на пешеходците, след това са велосипедистите и превозните средства, теглени от животинска тяга и накрая специално внимание ще се обърне на автомобилистите, съобщават от МВР.

От 15 ноември автомобилите трябва да са с гуми с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм. Ще се проверяват и фаровете на колите, както и чистачките.

„Хубаво е водачите да използват последните топли дни, за да се подготвят, да проверят работи ли парното и своевременно да се погрижат за това. Да си проверят наличностите в аптечката, добре е да си приготвят и оставят в багажника вериги за сняг и въже за теглене“, каза началник "Пътна полиция" Емил Панчев.

От полицията препоръчват да се провери изправността на спирачната система, да се поддържат чисти, видими, регулирани и в изправност фаровете, стоповете, габаритите, мигачите, както и да се провери оборудването на 3- или 4-колесното МПС за обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител, светлоотразителна жилетка.

Коментари: 0