Отново протест в защита на Пирин пред парламента

Недоволните посочиха, че от темата вече се интересува и ЮНЕСКО

Отново протест в защита на Пирин пред парламента
616 ~ 1 мин. четене

За пореден път граждани протестираха в София в защита на Национален парк „Пирин“ и промените в плана му за управление, които според природозащитниците дават право в планината да бъдат построени и други съоръжения и сгради, освен втори лифт.

Демонстрацията в четвъртък е пред Народното събрание. Протестиращите обявиха, че нито Цеко Минев, нито Бойко Борисов и Валери Симеонов имат право да нарушават закона, след което започнаха да скандират „Оставка!“. Те добавиха, че е задвижена най-голямата международна кампания в защита на Пирин и че протести се провеждат в Лондон и Виена, освен в други български градове.

„От ЮНЕСКО бяха много разтревожени от случващото се и разпоредиха проверка. Среща с тях ще има през юни или юли. Експерти трябва да изготвят доклад за ЮНЕСКО. Те сигурно ще се опитат да заметат нещата, да кажат, че всичко е наред, но ние ще бъдем там да им кажем истината“, обяви представител на една от екоорганизациите, участващи в протеста. Той добави, че уличните демонстрации ще продължат и занапред.


Подкрепи Economic.bg