Появи се първият телефон, който ще работи с 5G

Цени още не са обявени

Появи се първият телефон, който ще работи с 5G

Motorola обяви в четвъртък новия си смартфон Moto Z3, както и допълнителна функция към него, което ще даде възможност за връзка на телефона към 5G мрежата на Verizon. Сам по себе си, Moto Z3 е доста типичен смартфон от висок клас. Това не с най-мощното захранване, но е невероятно тънък. И Motorola го предлага на доста добра цена от $460, само с оператора Verizon в САЩ.

Но най-добрата му функция ще може да се ползва в началото на 2019 г., когато ще бъде пуснат 5G Moto Mod на Motorola. По същество Moto Mod ще направи Moto Z3 смартфона, както и предишните Мото Z телефони, които поддържат Moto Mods, първите смартфони, които поддържат по-високата скорост на 5G мрежите.

В момента 5G мрежи в САЩ са достъпни тестово само в няколко градове. По-конкретно за Verizon има само четири града, които ще получат покритие от 5G до края на годината.

Ето и някои от спецификациите на телефона:

Мото Z3 има 6-инчов дисплей с разделителна способност 1080p. 

Що се отнася до дизайна, Motorola играе на сигурно. Което означава, че Moto Z3 няма прорез, подобно на iPhone X. Вместо това има тясна горна и долна рамка, подобни на Galaxy S9. Като цяло прилича на предишните версии на Motorola Z телефоните на Motorola.

Работи с Qualcomm Snapdragon 835 от 2017 година. Това не е най-новият чип Snapdragon 845, който ще откриете в някои модерни телефони, но все още върши добра работа.

Забележителна характеристика е, че телефонът е много тънък - само 6,75 мм. За сравнение 8,5 мм на Galaxy S9 Plus и 7,5 мм на iPhone 8 Plus. За допълнителна справка, iPhone X има дебелина от 7,7 мм, а Pixel 2 XL е 7,9 мм.

Това е доста впечатляващо, като се има предвид, че батерията е 3000 mAh. IPhone-ите на Apple имат батерии под 3 000 mAh, така че Moto Z3 теоретично ще издържа по-дълго.

На гърба ще откриете двойна камера, проектирана да заснема снимки в портретен режим и с по-добър общ контраст. Лещите са 12 мегапиксела.

В най-долната част на гърба са и свързващите букси за Мoto Mods на Motorola, които добавят множество функционалност към телефона.

Има 17 Мoto Mods, които можете да включите към магнитно залепване на гърба на Moto Z3, включително стерео високоговорител, проектор, високоговорител с вграден Alexa на Amazon, 360-градусова камера, допълнителен обектив, допълнителна батерия и още няколко функции.

Разбира се, звездата на шоуто е новият 5G Moto Mod на Motorola, който ще даде на телефона луди скорости. Но ще работи само в мрежата на Verizon и за начало - в четири града. Сред тях са Лос Анджелис, Хюстън, Сакраменто и още един, който все още не е обявен от оператора.

5G Moto Mod ще се появи в началото на 2019 г. Цени още не са обявени.

Смартфонът Moto Z3 ще може да се купи от 16 август от Verizon за $460.
 

Коментари: 0