Правителството ще гласува парите за българското председателство на ЕС

Предложението е внесено от министъра на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова

Правителството ще гласува парите за българското председателство на ЕС
Правителството ще гласува разпределението на разходите по провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и на допълнителни разходи за 2017 г. Това предвижда четвъртата точка от дневния ред на Министерски съвет на днешното редовно правителствено заседание. Предложението е внесено от министъра на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова.

Очаква се кабинетът да отпусне 0.5 млн. лв. за ремонта на още едно крило на Троянския манастир. Министърът на туризма Николина Ангелкова е внесла за разглеждане Проект на решение за одобряване на проект на споразумение за сътрудничество в областта на туризма между България и Египет. Социалният министър Бисер Петков е предложил министрите да обсъдят Проект на решение за приемане на План за действие за периода 2017-207 г. за изпълнение на Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване 2020. Освен това Петков ще направи и отчет на плана за действие за изпълнение на стратегията за периода 2016-2016 г.

Премиерът Бойко Борисов е внесъл за разглеждане и Проект на постановление за промени в правилника за прилагане на Закона за защита на класифицираната информация. Освен това, финансовият министър Владислав Горанов ще представи пред министрите Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на правителството за 2017 г.
Коментари: 0