Правителството ускорява строителството, свързано с българското председателство

Обликът и културната стойност на НДК ще бъдат напълно съхранени,обещаха министри

Правителството ускорява строителството, свързано с българското председателство
3671 ~ 1 мин. четене
Ускоряването на ремонтните дейности в обектите, в които ще се проведат над 220 срещи по време на 6-месечното българско председателство на Съвета на ЕС, е приоритет за служебното правителство. За тази цел заместник министър-председателят по подготовката на председателството Деница Златева проведе работна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов.

На нея двамата очертаха план за засилено сътрудничество по отношение подготовката на инфраструктурата за Председателството, която да гарантира навременното приключване на ремонтните дейности.

Вицепремиерът Деница Златева призова към усилена координация и взаимен контрол при подготовката и възлагането на обществените поръчки при подготовката на председателството.

Златева изтъкна, че е от изключителна важност обликът на НДК и културната му стойност да бъдат напълно съхранени. «Диалогът с всички заинтересовани страни и прозрачността пред обществеността ще бъдат ръководни принципи в процеса на реновирането на инфраструктурата, свързана с провеждането на председателството, категорични бяха двамата.

Спас Попниколов гарантира, че МРРБ ще подпомогне с експертиза планирането на мерките, които ще бъдат приети с оглед на гарантирането на сигурността на НДК по време на председателството.

Координационните действия ще бъдат продължени на работна среща с всички отговорни институции и заинтересованите страни в процеса по подготовката на НДК за председателството през следващата седмица.
Подкрепи Economic.bg