Правосъдието дава 44 хил. лв. за сайт за човешките права

Сайтът ще осигурява информация и връзка със съда в Страсбург

Правосъдието дава 44 хил. лв. за сайт за човешките права
212 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Министерството на правосъдието обявява обществена поръчка за изработката на сайт за защита на човешките права на стойност 44 хил. лв, с ДДС. Това става ясно от обявление, качено на интернет-страницата на ведомството. Сайтът, който ще е с адрес humanrights.bg, трябва да има българска и английска версии, съобщи БГНЕС.

От правосъдното министерство уточняват, че порталът е част от проект, който си поставя за цел популяризиране разпоредбите на Европейската конвенция за човешките права сред правоприлагащите органи и обществеността, както и на решенията на Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ). От заданието за търга става ясно още, че интернет-страницата ще има публична секция, до която достъп ще има всеки интернет-потребител, както и модул само за оторизирани ползватели. Вътрешната система ще съдържа информация за конкретни казуси, обучителни материали, наръчници, които са свързани със защитата на човешките права.

Сайтът трябва да има и търсачка, която да позволи достъп до централната система за документи към съда в Страсбург. От правосъдното министерство ще искат да следят и коя информация предизвиква най-голям интерес сред потребителите на сайта. Това е важно изискване към кандидатите за изработка на портала.

Кой ще прави интернет-страницата за 44 хил. лв. ще се решава на база икономически най-изгодна оферта. Срокът за изработката на сайта е 1 юли 2015 г., а документи могат да се подават в Министерство на правосъдието до 20 април.

Коментари: 0