Премиерът на Русия призова руснаците да не пътуват в чужбина това лято

Никой не може да гарантира на почиващите защита от заразяване с вируса, каза Мишустин

Премиерът на Русия призова руснаците да не пътуват в чужбина това лято

Снимка: Twitter профил Правителство на Русия

1868 ~ 1 мин. четене

Руският премиер Михаил Мишустин призова сънародниците си да се въздържат от пътувания в чужбина през лятото. Според него трябва да бъде изключена възможността за повторно привнасяне на коронавирусната инфекция в страната.

„Редица държави вече обявиха смекчаване на ограничителните мерки и откриване на курортния сезон това лято. Световната здравна организация обаче все още смята за висок риска от по-нататъшно развитие на пандемията. И не е давала препоръки за снемане на ограниченията върху международните пътувания. Епидемичната обстановка в чужбина е различна. Никой не може да гарантира на почиващите защита от заразяване с вируса“, каза Мишустин на днешното заседание на президиума на координационния съвет за борба с разпространението на коронавируса, цитиран от кореспондент на БНР в Москва.

Михаил Мишустин посъветва сънародниците си да прекарат летните си отпуски в Русия. По думите му на 1 юни в много региони ще заработят санаториуми с медицински лиценз, а при благоприятно развитие на епидемичната обстановка руските курорти ще бъдат отворени изцяло.

Коментари: 0