„Престиж-96“ прави нова производствена база за 6.5 млн. лв.

С нея ще бъдат открити 150 нови работни места

„Престиж-96“ прави нова производствена база за 6.5 млн. лв.

Снимка: МИ

Един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България „Престиж-96“ АД ще инвестира 6.5 млн. лв. в нова производствена база в село Ледник, община Велико Търново. Днес компанията получи сертификат за инвеститор клас „А“, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Сертификатът беше връчен на г-жа Дарина Стоянова, изпълнителен директор на фирмата.

Проектът на компанията цели разширяване и модернизация на производството посредством закупуване на нова производствена база в с. Леденик. Инвестицията се финансира със собствени средства и ще е и за внедряването в експлоатация на нови производствени мощности и оборудване. В новата база ще бъдат открити 150 нови работни места.

Икономическият заместник – министър подчерта, че  инвестициите и разширението на производството на все повече компании е доказателство, че България е атрактивна дестинация за инвеститорите. Лъчезар Борисов изтъкна, че страната ни е с най-висок кредитен рейтинг в региона и макроикономическа стабилност, като това я превръща във все по-добро място за правене на бизнес.

„Престиж-96“ АД е пазарен лидер във всички категории, в които оперира: бисквити, вафли и мини кейкове с дял на продажбите в стойност от 23%. През последните години компанията развива успешна експортна стратегия, в резултат на която продукти с марката "ПРЕСТИЖ" се продават в 30 държави по целия свят.

Коментари: 0