\"През живота си не съм изпил и една бира\"

Доналд Тръмп, президент на САЩ

Цитат на деня:

\
"Мога съвсем честно да заявя, че през живота си не съм изпил и една бира. Това е едно от малкото ми добри качества. Представяте ли си каква катастрофа щеше да е, ако пиех?". Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на пресконференция в градините на Белия дом, предизвиквайки смях у присъстващите.

По-големият брат на Тръмп, Фред младши, е починал след борба с алкохолизма. В минали изказвания Доналд Тръмп го описва като "страхотен човек", който обаче "имаше проблем с алкохола". Тръмп казва, че си е взел поука от станалото с брат му, отбелязва АП.

Доналд Тръмп направи този коментар по повод на изказвания на номинирания за член Върховния съд Брет Кавано за пиенето на бира в гимназията и в университета.

Кавано е обвинен в сексуално нападение на гимназиално парти в началото на 80-те години.

Тръмп каза по този повод, че Кавано "не е идеален" в това отношение, но добави, че и самите сенатори демократи "не са ангели", та да поучават другите.

Тръмп каза още, че иска ФБР цялостно да разследва обвиненията в сексуална агресия срещу Кавано, но не желае "лов на вещици", предаде Асошиейтед прес. 

Тръмп посочи, че продължава да подкрепя номинацията на Кавано, но иска също ФБР да разследва обвиненията, отправени към кандидата от Кристин Блази Форд и от още две жени за сексуални похождения на Кавано в студентските му години. 

Кавано категорично отрече обвиненията, но Сенатът даде на ФБР една седмица да ги разследва.

Тръмп каза че, че иска разследването на ФБР да бъде пълно и отрече някои съобщения, че Белият дом се стремял да ограничи обхвата му. "Моят Бял дом прави онова, което сенаторите искат", добави той. Единственото, за което настоявам, е това да стане бързо, защото протакането е нечестно към семейството на Кавано, подчерта президентът. 
Коментари: 0