8 причини да посетите ОАЕ

8 причини да посетите ОАЕ

Снимка: Pixabay

3110 ~ 4 мин. четене

Обединените Арабски Емирства са изпълнени с много блясък, стил и неповторима източна  атмосфера. Там ще намерите характерните за тази дестинация лукс, невероятни гледки, впечатляваща архитектура, чудни места и уникални плажове. Представяме ви 8 причини защо трябва да посетите тази интересна дестинация поне веднъж:

1. Дубай

Дубай е най – важният търговски и финансов център в ОАЕ, намиращ се на югозапад от Шарджа и на североизток от Абу Даби. Там се намират великолепни сгради, привличащи хора от цял свят. Някои от най-забележителните места са комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Една от най – известните сгради в Дубай е небостъргачът „Бурж Халифа“, а „Бурж Ал Араб“ е може би най-луксозният хотел. Ако планирате посещение в Дубай, не пропускайте да посетите Магическите градини и Градината на пеперудите, които омайват туристите със своето разнообразие и естетика. Сафари в пустинята също не е за изпускане – то ще Ви отведе до пясъчните дюни, залеза на слънцето и пред Вас ще се разкрие цялата пустинна красота на ОАЕ.

2. Абу Даби

Абу Даби е мечта за всеки турист, който иска да се запознае отблизо с лукса и част от най-пищните и най-мащабни творения на съвременната архитектура. Това е един от най-модерните градове в света, разположен в североизточната част на Персийския залив. Често наричан „Манхатън на Средния Изток“ Абу Даби предлага огромно разнообразие от съвременна и арабска архитектура. Една от най – впечатляващите забележителности е джамията „Шейх Зайед“, която е най-голяма в ОАЕ и една от най-големите в света. В града е разположена и пистата за Формула 1 и един от най-големите увеселителни паркове в света „Светът на Ферари”. В Абу Даби имате възможността да посетите един от най-скъпите хотели „Емирейтс Палас“, където сред невероятна обстановка, красота и стил, можете да изпиете чаша капучино със златен прашец.

3. Шарджа

Шарджа е едно от седемте емирства в ОАЕ, наричано емирство на знанието и науката. Столицата е построена около прекрасната лагуна Кинг Халид. В емирството се провеждат редица културни фестивали, търговски изложения и образователни конференции. В Шарджа се намира седалището на Съюза на авторите и писателите на ОАЕ, както и един от дворците на краля на Саудитска Арабия. Ако посетите това великолепно емирство, непременно отделете време за красивите плажове, разположени по бреговете на невероятния Персийски залив. В Шарджа могат да се видят и чудни оазиси, като един от най-красивите е Даид, където се отглеждат различни видове плодове и зеленчуци.

4. Аджман 

Аджман е най-малкото от 7 – те емирства, простиращо се на територия от 250 кв.км.Населението наброява около 135 000 жители, които обитават предимно столицата Аджман. Една от най - важните забележителности в тази дестинация е Крепостта на Аджман, която е построена през 18 – ти век. Там се помещава Националният исторически музей „Аджман“, който представя съкровища на бивши владетели, старинни оръжия, восъчни фигури и различни експонати, свързани със социалния живот на хората в миналото, занаятите им и традициите им. Луксозни хотели, красиви гледки, чудни плажове и слънчеви дни Ви предлага емирство Аджман, където почивката Ви е напълно гарантирана.

5. Приятни плажове

Хубавите плажове са едни от най-важните условия за привличане на туристи от цял свят. Освен величествени емирства и грандиозни урбанистични проекти, в ОАЕ можете да намерите множество чудни плажове, като един от тях е Джумейра. Плажът е разположен в Дубай и е изключително чист, широк, красив и приветлив, като на него рядко може да се видят много посетители. Има дни, в които Джумейра е отворен само за мъже или само за жени. Други известни плажове в този район са Ал Мамзар, Джебел Али, Марина Бийч и други. Плажовете в ОАЕ са едно истинско райско кътче на земята, което посреща местни и туристи от всички краища на света.

6. Впечатляваща архитектура

Ако желаете да се потопите в невероятния свят на архитектурните чудеса на Близкия изток, то ОАЕ е мястото, където се намират едни от най-впечатляващите, луксозни, високи и известни сгради в света. Някои от тях са Бурж ал-Араб, Бурж Халифа, Молът в Дубай, в който има ски писта – Мол ъф Емирейтс, джамията „Шейх Зайед“, както и Палмовият остров, който е изкуствено създаден и е връх в достиженията на градската архитектура и строителство, като може да се види от високо с хеликоптер. Други забележителни сгради са Музеят на Дубай, крепостта Ал-Фахиди, Емирският дворец и Лувърът в Абу Даби.

7. Арабската кухня

Кухнята в ОАЕ се слави с различни вкусове и аромати. Някои от традиционните ястия в емирствата са: Пълнена камила, Райс Ал Махбус, Хумус с пита хляб и други. Близостта на Персийските и Оманските заливи допринасят за богатството на пресни рибни ястия и предлагането им във всеки ресторант. Някои от най – известните рибни ястия са: Ал Мадруба (варена осолена риба със специален сос), както и Брик (сладкиши с пълнеж от риба или скариди, сервирани с лимон и зеленчуци). ОАЕ се слави и с невероятните си десерти като: „Ум Али“ - пудинг със стафиди и ядки, уникалното фъстъчено пюре, различни видове торти, понички с мед, фантастичният оригинален десерт „Асиада“ и други.

8. Пазаруване

Пазаруването може да се определи като запазена марка на ОАЕ и по-точно на Дубай, където има много молове, улични пазари, малки и големи магазини, както и места за продаване на злато, парфюми и подправки. В Дубай се намира най-известният пазар за злато в Дейра, където може да се намерят около 320 сергии. От този пазар тръгва и другото име на Дубай, което е „Град на златото“. През месеците януари и февруари се провежда Шопинг фестивал в Дубай, който привлича около 3 милиона любители на пазаруването. Друг традиционен пазар в ОАЕ е „Блу Соук“, намиращ се в Шарджа. В него ще намерите злато, сребро, килими, подправки и сувенири.

Коментари: 0