5 причини защо наемането на имот е по-изгодно от купуването

„Американската мечта“ изглежда все по-неспостижима

5 причини защо наемането на имот е по-изгодно от купуването

Снимка: Pixabay

10066 ~ 2 мин. четене

От десетилетия насам купуването на собствен дом е олицетворение на „американската мечта“. Но през 2020 г. тя изглежда избледнява за мнозина. С нарастването на цените на жилищата и високите разходи, все повече хора се отказват от идеята за собствено жилище. Ето защо наемането на такова се превръща в добра алтернатива, пише FOX.

Ето и 5 причини защо всъщност наемането на имот е по-изгодно, отколкото купуването:

1. Гъвкавостта е ключова

В днешната икономика гъвкавостта е на първо място. Възможността за смяна на града и държавата е от съществено значение, когато сте от хората, които мечтаят за добра кариера. Ето защо е по-добре да смените квартирата, отколкото да купите на нов имот. Освен това трябва да знаете, че финансовата възвръщаемост от закупуването на жилище, обикновено се реализира едва след 5 години собственост.

2. Дългът продължава да нараства

Според проучване на GoBankingRates близо 70% от американците имат спестявания под 1000 долара, което е показател, че те не могат да се справят с прекалено големи разходи като изплащане на ипотека. Те се съсредоточават върху това да мислят как „да преживеят от заплата до заплата“, което не им позволява да си правят дългосрочни планове по отношение покупка на имот.

3. Авансовите плащания остават пречка

Пазарът на жилища в САЩ става все по-скъп, като през 2019 г. не е отчетен нито един месец на поевтиняване. В резултат на това все повече хора се затрудняват с първоначалната вноска, която трябва да бъде платена при покупка на имот. Според онлайн компанията за недвижими имоти Zillow на купувачите са необходими приблизително 7 години, за да спестят достатъчно, за да успеят да платят 20-процентното авансово плащане (първоначалната вноска, която се внася при покупка на имот е 20% от неговата стойност).  

4. Урбанизацията е скъпа

През последните няколко десетилетия големите градове станаха по-предпочитаното място за живеене. Мегаполисите като Ню Йорк, Сан Франциско, Лос Анджелис и Чикаго привличат множество служители, които търсят работа с по-високо плащане. В резултат на това цените на жилищата и разходите за живот продължават да нарастват. С по-високите данъците върху недвижимите имоти и непрекъснато увеличаващите се разходи за живот, много хора смятат, че купуването на жилище е почти невъзможно.

5. Финансовият успех вече има нова дефиниция

Нова дефиниция за финансовия успех завладя Америка особено, ставайки въпрос за жилищния пазар. И ако до преди години олицетворение на финансовия успех за американците беше покупката на къща с бяла ограда, то към днешна дата това съвсем не е така. Въпреки че хората признават, че искат да притежават собствен дом, те не оценяват това като знак за финансов успех.

Коментари: 0