Приложение блокира телефона при шофиране

Позволени са само разговори с хендсфри

Приложение блокира телефона при шофиране

Ново мобилно приложение предпазва шофьорите от инциденти, като блокира обажданията и известията на телефона по време на каране.

"Ромекс майфикс" използва GPS системата на телфона, за да засече, кога колата се движи с повече от 6 км/ч и деактивира дисплея на апарата. Апликацията "Дистракшън превеншън" е разработена от едноименната фирма за проследяване на служителите.

Когато приложението засече движението на автомобила, то блокира обажданията, съобщенията и нотификациите от социалните мрежи, като едновременно с това отчита скоростта, с която кара шофьорът и времето, прекарано зад волана. Обажданията с блутуут хендсфри обаче са позволени, пише Дарик.

Системата също така ще известява за съобщения от офиса, но няма да позволява прочитането им, преди колата да напълно спряла.

"Целта ни е да достигнем до младите шофьори, тъй като основно те отказват да се отделят от телефоните си", казва директорът по продажбите на "Ромекс" Стив Арскот.

Услугата ще бъде платена и ще работи заедно с апликацията "Гардиън", която позволява на родителите да следят къде шофират децата им в момента и дали карат с превишена скорост.

Обмисля се и система с бонуси за изрядните шофьори, която ще включва безплатни кафета и билети за кино.

Коментари: 0