Продава се първото Twitter съобщение

Туитът на основателя на платформата Джак Дорси е пуснат за наддаване

Продава се първото Twitter съобщение

Джак Дорси, съосновател на микроблогинг платформата Twitter

Снимка: TED Conference/Flickr

„just setting up my twttr“ („Просто настройвам моя twttr“) - първият туит в платформата се продава, след като директорът на микроблогинг платформата Джак Дорси го обяви като уникален цифров подпис (NFT) на уебсайт за продажба на туитове. Публикацията, изпратена от акаунта на Дорси през март 2006 г., получи оферти в петък, които достигнаха 88 888,88 долара в рамките на минути, съобщава Reuters.

Старите оферти за туитa предполагат, че той е пуснат за продажба в платформата за продажба на туитове Valuables by Cent през декември, но получи повече внимание след туит на Дорси в петък.

NFT са цифрови файлове, които служат като цифрови подписи за удостоверяване на притежателя на снимки, видеоклипове и други онлайн медии.

15-годишният туит на Дорси е един от най-известните туитове досега на платформата и може да привлече желаещи да платят висока цена. Най-голямата оферта за туит е 100 000 долара, подадена рано сутринта днес.

Стартирала преди три месеца, Valuables by Cent сравнява закупуването на туитове със закупуването на бейзболна карта с автограф. „Има само една уникална подписана версия на туит и ако създателят се съгласи да продаде, можете да го притежавате завинаги.“

Купувачът на туита ще получи цифров сертификат с автограф, подписан с криптография, който ще включва метаданни на оригиналния туит, според уебсайта. Туитът ще продължи да бъде достъпен на уебсайта на Twitter.

Коментари: 0